Aukioloajat

Päivystysviikkoina
(parilliset viikot)

Ma-pe 9-20
La        9-17
Su     11-17
Katso päivystysvuorot>>

Normaaliviikkoina
(parittomat viikot)

Ma-pe 9-18
La        9-15

Härkätorin apteekki
Laivurinkatu 26
92100 Raahe

Puhelimet
Yleinen
(08) 2118 100
Fax
(08) 2118 113

posti (at)
harkatorinapteekki.fi

 

Sairaanhoitajan vastaanotto

Ei vastaanottoa 3.9.-21.9.2018

Ma-ke 9-17
To      11-18
(päivystysviikolla 11-19)
Pe       9-16

 

Helian Oy

 

 

 

 

 

Henkilökunta

Apteekissa huolehdimme osaltamme lääkehuollon turvallisuudesta ja toimivuudesta. Apteekkimme työntekijät vastaavat asiakkaiden neuvonnasta, asiakaspalvelusta ja lääkejakelusta. Apteekissa työskenteleekin lääkealan ammattilaisia useassa eri tehtävässä.

 

Apteekkari

Apteekeissa johtajana toimii proviisorin koulutuksen saanut apteekkari. Apteekkiluvan apteekkareille myöntää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea). Apteekkari vastaa kaikesta apteekin toiminnasta ja kantaa myös yrittäjänä taloudellisen vastuun.

 

Proviisori

Asiakaspalvelutyön lisäksi proviisorit työskentelevät apteekin esimiestehtävissä ja toimivat lääkevalmistuksen vastuuhenkilöinä. Proviisori suunnittelee yhdessä apteekkarin kanssa mm. henkilöstön koulutukseen ja apteekin kehittämiseen liittyviä asioita. Proviisorin koulutus on ylempi korkeakoulututkinto, jonka voi suorittaa Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa ja Helsingin yliopistossa.

 

Farmaseutti

Apteekkien farmaseutit vastaavat lääkeneuvonnasta, auttavat asiakkaita oikean itsehoitolääkkeen valinnassa, hoitavat reseptilääkkeiden toimitukset ja vastaavat lääkkeenvalmistuksesta. Farmaseuttien tehtävänä on varmistaa, että asiakas saa oikeat ja riittävät tiedot lääkehoidon onnistumiseksi. Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, jonka voi suorittaa Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa ja Helsingin yliopistossa sekä Åbo Akademissa.

 

Farmanomi ja lääketeknikko

Farmanomit ja lääketeknikot työskentelevät asiakaspalvelussa ja kassalla. He myös auttavat varastonhallinnassa. Farmanomia vastaavaa koulutusta ei enää järjestetä. Nykyisin lääketeknikon tutkinto on lääkealan perustutkinto, jonka voi suorittaa ammattiopistossa.

 

Sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja on hoitotyön ammattilainen, joka vastaa apteekissa sijaitsevan terveyspisteen toiminnasta. Terveyspisteessä kartoitetaan ja hoidetaan erilaisia terveysongelmia. Sairaanhoitaja ohjaa asiakasta itsehoitoon ja tarvittaessa lääkäriin jatkohoitoon. Sairaanhoitajan koulutus tapahtuu ammattikorkeakoulussa.

 

Kosmetologi

Kosmetologi on kauneus- ja ihonhoitoalan ammattilainen. Kosmetologi auttaa kosmetiikkatuotteiden valinnassa ja opastaa niiden käytössä. Kosmetologin tutkinnon voi suorittaa ammattiopistossa tai yksityisessä oppilaitoksessa.

 

 

 

kauneusklubinappi facebook-sivut